Gewaardeerde gast,

 

Graag delen we u mee dat vanaf 1 mei de poort naar ons hotel weer open is.

Strikt genomen mochten we volgens de richtlijnen van de overheid al eerder hotelgasten ontvangen; dat hebben we heel bewust nog even niet gedaan, om de tijd te nemen voor een weloverwogen besluit. Hoezeer we uw aanwezigheid ook misten, we wilden eerst zeker weten dat uw volgende verblijf op ons landgoed helemaal verantwoord én tegelijk aangenaam zal zijn. In de afgelopen weken hebben we dus - uit respect voor de risico’s voor uw veiligheid en die van ons team - de rust genomen om geen overhaaste beslissingen te nemen, in een periode dat nog veel onzeker was over de verspreiding van het virus. Dat gaf ons de tijd om onze volledige bedrijfsvoering - ons beleid was altijd al zeer strikt als het om hygiëne en veiligheid gaat - extra onder de loep te nemen en waar nodig verder aan te scherpen. 

Zoals u van ons gewend bent zult u als gast van al die inspanningen achter de schermen weinig merken. U verblijft straks gewoon weer op een unieke locatie vol sfeer, even op een ontspannen manier samen weg van het gedwongen thuisblijven, in een prachtige, natuurrijke omgeving, het idyllische Drentse Reestdal. Ook nog eens op een stil landgoed waar rust, ruimte en privacy bovengemiddeld aanwezig zijn. Een veilige oase binnen de slotgracht, voorlopig alleen toegankelijk voor onze hotelgasten.

 

Welke aanpassingen zijn wel direct zichtbaar? Dat lichten we graag toe.

Vanaf vrijdag 1 mei openen wij de poort tot het landgoed weer. Uitsluitend voor onze hotelgasten. Het restaurant, de tuinen en de beeldentuin blijven gesloten, zeker nog tot 20 mei, de volgende peildatum waarop de regering besluiten evalueert en voorzichtig vooruitblikt. Dit beleid zullen wij zeer strikt hanteren, om zowel binnen als buiten de nodige bewegingsruimte en veiligheid voor onze hotelgasten te waarborgen. 

Als hotelgast kunt u vanzelfsprekend wel gebruik maken van ontbijt en diner in ons restaurant; u mag ons ook vragen de maaltijden op uw eigen kamer te serveren.
Over de details straks meer, onderaan dit bericht over de opening.

Voor onze hotelgasten hebben wij de Spiegelzaal, Voorzaal en Serre in het Huis ingericht als eetruimte. Er was daar altijd al meer ruimte dan in de meeste restaurants; met een paar simpele aanpassingen hebben we ervoor gezorgd dat we de vereiste anderhalve meter afstand overal en te allen tijde kunnen garanderen.

Altijd al een genot bij De Havixhorst, nu ineens een welkome extra optie om ‘ongestoord op jezelf te blijven’: de mogelijkheid om bij mooi weer maaltijden te serveren op een van de buitenterrassen of in een van de besloten tuinen. We hebben aanpassingen uitgevoerd om daar nog wat beter gebruik van te kunnen maken. Zo hebben we voor elk van onze 13 hotelkamers een eigen eettafel ergens in onze tuinen ingericht, met terrastafel en stoelen. Gedurende uw verblijf blijft dat uw exclusieve, eigen plek, altijd gereserveerd voor u. De keuze is helemaal aan u: ontbijten onder de bomen binnen de privacy van de slotgracht, ’s avonds dineren in uw eigen suite, of misschien in één van de rustige eetruimten in het Huis. De volgende dag weet u wat het beste bevallen is en wat het beste voelde.

U zult al snel merken: in de kern is er niet eens zo heel veel veranderd. De kwaliteit van een overnachting op landgoed De Havixhorst is er zeker niet minder op geworden. Rust en ruimte in een elegante omgeving konden wij u altijd al bieden. Meer dan ooit doen wij ons uiterste best om u te laten genieten van een leven als een god in Frankrijk Drenthe.

 

Tijdelijk gewijzigd beleid. Wat merkt u concreet van onze aanpassingen?
We noemen de meest in het oog springende veranderingen:

Op het terrein binnen de gracht ontvangen we uitsluitend hotelgasten.

Drukte is uitgesloten; De Havixhorst heeft in totaal slechts 13 hotelkamers.

Als u rechtstreeks bij ons boekt, kunt u altijd kosteloos annuleren; dit geldt zolang de beperkende coronamaatregelen voor de horeca van kracht blijven. U krijgt dan 100% vergoeding van uw betaling, in de vorm van een voucher.

Bent u ziek of verkouden, heeft u klachten? Dan vragen wij u om thuis te blijven, voor de veiligheid van andere gasten en van onze teamleden.

Houd altijd 1,5 meter afstand tot andere gasten en teamleden.

Voelt u zich ergens niet comfortabel of onveilig bij, laat het dan meteen weten. We zullen er zeker rekening mee houden en als het kan direct actie ondernemen. Het kan zijn dat we iets over het hoofd hebben gezien. 

Onze menukaart voor ontbijt, lunch en diner is tijdelijk beperkt. We serveren maaltijden bovendien op vaste tijden. U kunt nog steeds een keuze maken tussen een ruim plategerecht en een 4-gangen-diner, allebei van vertrouwd Havixhorst-niveau. Vraag bij het reserveren even naar de mogelijkheden. Noem ook even uw dieetwensen of speciale verzoeken; daar houden we graag rekening mee.

Het is even wennen: het personeel van De Havixhorst draagt een mondkapje. We gebruiken mondkapjes van het type dat vooral geschikt is om besmetting bij anderen te voorkomen; helemaal met het oog op uw gezondheid dus.

Als we een maaltijd op uw kamer serveren, betreden we de ruimte niet. Speciaal hiervoor staat er naast iedere kamerdeur een tafeltje; daar zetten wij de bestelde maaltijd voor u klaar. 

Gebruik van sanitaire ruimten is alleen mogelijk op uw eigen hotelkamer.

Op elke hotelkamer staat naast de gebruikelijke handzeep ook een middeltje om oppervlakten mee te desinfecteren.

Wij ontvangen geen contant betalingen; betalen kan alleen met pin of creditcard.

 

Wij danken u voor uw begrip en hopen u spoedig op De Havixhorst te mogen ontvangen.

 

Met hartelijke groet,

Jos en Chris Wijland, namens Team De Havixhorst.